Archive for the ‘Generals’ Category

YEZZZAAA…EVEN DAH 4 BULAN TAK APDET, VIEWS TETAP MASUK DENGAN SELAMBA..

Selamba

Advertisements

ohh…sape yang tak kenal dgn blog serius dek nukilan onefeind kan..mmg dah terkenal 1 semenanjuing..aku pon rajin jugak menelaah blog si freethinker wannabee ni..so ape bende yg aku reviewed kt bawah ni, itulah die ape yg aku pkkan psl blog tersohor tu.

1. byk trend2 perkataan yg obefiend gune yg jadi trend bdk2 lain mcm : fffffffuuuuuuuu…hhhhhggggggghhhhhh…fap fap fap fap…troll…sebenarnye bukan die ni yg start..die serius peniru dari blog mat salleh..pichour.wordpress..@ pichour ni yg tiru obe..@ pichour & obe tiru blog org lain..@ mmg obe yg invented those words..then i trolled you all lah kuakuakuaaaa…

2. byk entries mnganjing malays yg sensitif bile masuk bab freemason/freethinker/dajjal..terlalu byk..smpai pd aku, buat die ni dah nmpak mcm membackup mason2 tu..smpai aku nmpak die ni sebenarnye mmg seorg freethinker sbb nak berlagak cool n not sensitive like typical malays..haha..

3. orait obe the rabun bukan penyokong kerajaan bn..byk je entries yg nganjing bn..tp aku xdpt nk cop die ni supporters nwar brahim n co sbb xde plak mamat ni masukkan entry “serius WINRAR : castor troy aka datuk sri nwar brahim sanjungan kita ditabal menjadi PM!!”..so obe, dah byk ko sharekan pndpt ko psl dunie ni, ape kate ko sharekan pulak pndpt ko psl anwar al-juburi (gelaran yg mat sabu bagi time nwar dlm umno lg) tu weh..besides, can u just name me, is there any kerajaan yg betul2 BERSIH sekarang ni?

4. kononnye aku maleh nak bukak blog mamat ni sbb pd aku, aku xnak bg die kaye dgn mengklik entries die..tp sbb entries die mmg winrar & layak mendapat mega syabas for the effort to be a top-rated writer..make prinsip aku yg lame ni, aku terpakse ketepi kan dan sekarang ni maybe aku dah donate die RM1juta cmtu2 je..shit lah!!

5. aku rase obe kene revised blk laa entries style die..kjap post gmbaq pompuan seksi n then fap fap fap..pehtu post gmbaq org tgh buat haji..x parallel lah..mybe x obvious laaa kan of course..but still..unparellel..not menghormati enuff..itu pendpt aku..so terpulang kt ko laa kan..

6. n yes indon layak kene nganjing sbb they deserved it..tapi xpyh laa kite nak hipokrit sgt kan ngn bubuh “serius INDO : …” kenape kene jage hati indon dgn mereferkan indon2 tu sbg indo?..xkan obe ni mmg referkan indon ni as indo semenjak die ni xbaligh lg?

so itu je lah..xsedar dah panjang dah karangan nay..btw ni 1st entry aku dlm mase brape lame?3 4 bulan?hahaha..n of course my blog is totally way off par with obefiend’s blog..n truthfully, i’ll keep reeding it n will try to reduce the donation amount to him until just 10sen lah..LOL

1. dah banyak kali aku dgr, agama Islam tak menyusahkan & tak memudaratkan umatnye..kan kan?..so..isunye kat sini..ade 2 isu..

first

2. isu first, kite boleh bukak puasa kalu keadaan dah memaksa/darurat..hukumnye harus/wajib le kan..mcm, hari ni terdemam, kene makan ubat, so, bukak pose..mcm2 lagi condition die..& ade 1 contoh condition yg nmpak main2 tp mmg tak main2 pun..

3. antare needs keje aku skang, masuk bilik pade range suhu yg sgt besar..dari sepanas 40 degree C, ke suhu bilik 25 degC, smpai lah ke tahap suhu yg plg ekstrim -10degC..& aktvt msuk & keluar bilik ni akan berlgsg sepanjang time bulan puase ni smpai cukup tahun!!..

4. & of kozzz kalau bermain dgn ambient temperature -10degC ni, buat kite dehydrated sbb environment kering..hence..to counter blk dr dpt viral fever..kene minum air..hm, so, diharuskan tak kalau tgh puase, keje sgt berat, kene minum air & bukak pose?

second

5. next pnye bende yg dah bertahun bermain2 kt benak ni..kite tgk arab2 islam kt negare arab sane punye amalan seharian, cntoh plg simple, sembahyang, deorg solat mcm sgt sambil lewe..kite plak yg kt sini, mcm sgt strict..

6. so aku diajukan dgn ayat yg cmni2, “kite ni bukan islam ke kalau ikut mazhab lain?mazhab lain x islam lah kalau mcm tu?”..dan jugak phrase yg cmni2, “ape kate, ulama2 ambil semua rules2 yang plg ringan dr kesemue mazhab, gabungkan..masih lagi islam bukan?”

7. aku yg aku rase mmg xlyk lg nak jwb 2 soalan tu, duk diam je lah..so ade sape2 yg tau ape solusi utk 2 soalan tu?

8. so itu je lah kot yg aku mau sharing is loving kan..pasal2 bukak pose sbb keje yg blh dianggap ekstrim + dgn aplikasikan aje method dari mazhab lain sbb mazhab lain pn masih lg islam..haishhh..need in depth explanations!!

haihhh mcm2 haluan!!!

1. Television/TV..wanna watch ASTRO, it wont be so if got no TV rite?haha..lil’ kid also know lah this one..but lets get more technical about TV..how actually TV works?

2. Firstly, of course in Malaysia, we’re using rated voltage of 110~240V..let say if you smuggle the TV  into japan, we still can use the TV but it’ll make the tv operates not as efficient it shoul be & may cause long term bad effect..because japan rated voltage is 100V..+, u’ll not getting any terrestrial signal/channel because the tv tuner is different.

3. As for the TV it self, generally, TV worked by several electrical & electronics boards that situated at the back of the TV..but the 2 most important boards is the Power Board & Main Board..other boards are like the boards to controls the LCD/LED panel..

4. Power Board : Manages power distribution for the whole TV to operates..so from 240V supply, the board convert/transform the voltage accordingly..eg : power board supplies 3.3V to the main board to operates; Power board supplies 12V regulator for backlight & speaker..

LED TV Power Board aka the muscle

5. Main Board : This is where the CPU of the TV located..the tuner/antenna also located here..so the main board do all the processing job & ‘pass’ away the needed ‘information’ to the speaker, to the LCD/LED boards..& it also receives signals/information from external devices (HDMI, Composite, Component, LAN, USB)

The CPU aka the brain

6. Other Boards : Don’t know about other names, but the boards that works the panel, I usually referring it as the Inverter (only for LCD TV), T-Con, H-Board, Source Board..so these three boards actually control the panel operation..this & that..Hex data..bla bla bla..Gate Timing..bla bla bla..CMOS..bla bla bla..until the picture appears properly..HAHAHA..

7. When all of the boards clicking together, the TV will operate as usual..usually, all the problem comes from, when the Power Board is damaged..rarely the damage comes from Main Board..its all depending on how your local powergrid line quality..if ur at india, oh boy form what i’ve heard, powerline at there is so suck until it can damage the power board (but if the tv’s using powerfull BlockCap, then its ok)..

8. In other words, if your TV’s gone damage, most probably because of the defected parts at power board..if u smell a burning smell, the block capacitor are totally damaged..others, must do some engineeric evaluation (LOL) to pin pointing where the damage is..maybe the power IC damaged..or the fuse broken..power MOSFET got shorted..Bridge IC opened..etc..

9. Now, the FAQ is, what’s the difference between LCD & LED TV?..simple..LCD TVs are thicker..LEDs are slimmer..it’s because LCD TV’s using CCFL (fluorecent lamp) backlight, so it’s going to be thick..while LED TV’s using LED as their backlight (LEDs are so small,so,slimmer)..other differences, LCDs arehotter while LEDs are cooler..LCDs power consumption are more than the LED..LCD cheaper then LED..

10. What’s backlight?it is the light that lights up the panel..so if the panel emits the colored picture, we wont see it clearly unless the backlight lights up..

11. This is the fact, LED TV picture is not sharper/beautiful-er/brighter than LCD TV..picture wise, both have the same performances.It’s all depending on the CPU performances processing the picture quality (plus other things laa of course).

12. So u decide ur self, wanna buy expensive TV (LED) & save money on the long run @ wanna buy cheaper TV (LCD) & then gonna affecting ur electricity bills dearly..

LCD TV

LED TV

13. Judging the TV brands are good or not by comparing TVs which having same specs; which is the resolution+motion flow..resolution is the 360p/1080p/WXGA/Full HD thingy..motion flow is the panel picture motion frequency..standard motion flow today is 60Hz..up to this date, all brands got the max motion flow of 800Hz..except for SONY BRAVIA; 940Hz with the help of X-realityPro..imba enough?..all hail SONY BRAVIA!!!

14. what TV brand that recommended to buy?..man this one is so subjective..but if u’re asking me, i’d buy Samsung Smart TV because of it’s nice external shape, cool Remote Control, & cool menu display

15. but in terms of quality, SONY BRAVIA are the best there is..in other words, if i buy this beautiful Samsung TV, i will hate it…if i buy this dull-looking SONY BRAVIA, i’ll love it..can ah like that?

Possessing BRAVIA HX925 + HotGirl = ahead of the game

in case if got any of my officemates reading this, don’t do any shit talking to me aaahh in office..later i’ll slap you dick head.. :p

Padan lah!!!

Posted: 26/04/2011 in About Me, Generals

1. time xbekerjaye dulu mmg tau pon org2 da bekerje ni sengkek time start tgh bulan..ape2 tggu lpas gaji utk buat ape2 plan/aktvt..tp setakat tau je lah..xde rase ape2 pon sbb x endure it sendiri2

2. skang, tgk, hmmm baru lah aku paham feelings deorg yg da bekeje ni knpe asek geram2 tggu gaji masok n x shopping time ujung bulan..hehe..

3. ahad ari tu, 24/4/2011, aku rayau2 satu sunway piramid, ngn 1 sunway piramid tu lah aku menggeram2 dgn baju, jeans, etc..nak beli xdpt lah jefry dh gaji still xmasok lg sob3  T_T

4. hm..the moral of the story..kite xkan paham setakat tahu je..kite akan fully paham & mengerti kalo experiencing it by first hand..urghhhh..

5. utk case student, ni special case, deorg ni kalo jnis mak bapak kaye raye, mmg sepanjang bulan kaye..parents la yg kaye..bukan deorg yg kaye..so student yg kaye2 ni, deorg pnye kekayaan, bukan kekayaan yg tulen laa kirenye..haha..

not funny..that's why women cant be a boss!!

nota chinese-looks malay girl : nasib baik dpt menjamu mate checking on amoi2 sunway piramid..dpt djdkn hiburan dikala hati tergeram tgk barang2 kt situ!

1. Broadband is a general-word method used for connecting us to the digital area network and hence, to the internet..

2. Area Network divided into several stages..the smallest one is called as Local Area Network (LAN)..next stage, Metropolitan Area Network (MAN)..& the biggest one is Wide Area Network (WAN)..it is like LAN’s for Malaysia..MAN’s for Malaysia+SEA..WAN’s for the whole world..

3. coming back to the Broadband..so Broadband got many kinds..some related examples of broadband are ADSL2+, WiFi, WiMAX, FTTH, MetroE..

4. ADSL2+ (Asymmetric Digital Subscriber Line) broadband is actually the Telekom is used for the Streamyx..this broadband is applying the usage of copper cable (underground cabelling)..

ADSL2+

5. Wifi (Wireless Fidelity) broadband is as u known is with the Hot-Spots stuffs..using wireless communication to do all the connection works

WiFi

6. WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) broadband is same as Wifi..using wireless connectivity..but built on different IEEE standards compared to the Wifi..

WiMAX

7. FTTH (Fibre-To-The-Home) Broadband is actually TM is using for the hottest internet services in town right now; UNIFY..so FTTH is using the Fibre Optic (wirings are done undergrounded-ly)cables in establishing the network..

FTTH

8. MetroE (Metropolitan Ethernet) is a kind of Super-Speed LAN/MAN/WAN that implemented for international/private companies via their own proxy from their own internal usage..that’s why u heard of people downloading muvies at their office with the rate of 4Mbps etc…

MetroE

9. Mobile Broadbands?..hmm not sure..maybe another kind of broadband..mybe BoS (Broadband over Satellite)..or mybe WiMAX?..not sure..hehe..

10. & please refer the “Maxis broadband” & “Celcom Broadband” & “Digi Broadband” correctly..it should be “Maxis/Celcom/Digi Mobile Broadband”

11. Mybe some of these are incorrect as i just refreshing what i can remember from Applied Telecommunication lecture class..if got so, please correct me alright? 🙂

My premature entries

Posted: 31/03/2011 in Generals

hahaha..biaselah tu..menerbitkan entry dengan berbekalkan limited knowledge about that specific topic..bile lame2, remind2kan balik, hm, mcm & mmg premature..& it feels suck!..haha..

so with this entry i hope that i can some what make a come back from those flops 🙂

1. entry pasal2 RETRO INDIE BANDS..comparing this & that band..mentioned my best retro band..hm..pdhal baru tau 2 3 4 band retro je..puiiii..

2. the entry of RACIAL JOKES ARE ACTUALLY COOL..time tu baru get involve ngn standing comedy, trus nak buat entry psal2 spe yg best..itu ini..pdhal bru tgk russel peters je time tu..yg lain2 tu takat dgr crite je..

3. latest, WHY ENDED UP AS AN LECTURER THAN ENDED UP AS AN ENGINEER?..eventually ade sorang lecturer got sentap & replied panjang lebar 🙂 make sense jugak sbenarnye ngn hujahan die psl2 jd engrg lectrr lagi susah dr jd engr..kne buat journals, buat projek, dealing with students..mybe aku kne dgr hujahan from an engineer plak..reference kene banyak..baru dpt buat cross referecing..then only can conclude a concrete conclusion!

so all those 3 topics, for up to this moment, i got a better insight on each one of it..& better just let it be..nothing’s perfect..like late GEORGE CARLIN said..“..THE PLANET’S FINE..THE PEOPLE ARE FUCKED…”…you damn right about that granpa!!

dont know how to spell horse's sound.."hiu hiu hiu" maybe?

 

nota terangsang : kalo ade lg entry yang rase2nye premature tu, bg2taulah orait 🙂 sharing kan loving?