Archive for the ‘Critics’ Category

Where’s your source?..

Posted: 08/04/2012 in Critics

A thing that runs through my thought all the time..

Not to say that i’m double standard or what not,

but if you post some informations that people are not familiar with,

..especially if its religious related;

DO DO DO state where it (the informations) comes from..what are your sources..

DONT JUST post it there & acting like you’re the smart ass in town..

just the infos absent the source/citation, i tend for not to believe it  no matter what..

get the sources..put the citation..post them together..& then you can talk stuffs okay..

same like political stuffs..u’re saying this people doing shits..bla bla bla..involving mega RM..bla bla bla..rakyat jadi mangsa..but from where are your resources?..you see, neutrals like me, we don’t care any of it..to us, people with power will do anything to maintain in power..& those who are not in power will do anything to get into power..besides, can you please name me a clean government to date?please..

so..remember..state your sources..

it is that simple..

Image

cats doesn't need to practice to be cute as they're ready-made cuties..

1. you’re bad at keeping your promises.. practising not to repeat that shit will never come any good as you are an absolute bloke!

2. you’re so lazy to wake up early & go to work..practising wake up early than the normal time??…naahhh ..sleep is more fun & seductive!

3. you’re practising days & nights to become a guitarist legend…it will be not so (even near to that) if you just not having the needed talent!

4. you’re practising to not to look at hotties (as in girls..amoi..)…hahahaha would that be the greatest loss if you actually achieved it?

5. female practising to become better than male in all aspects..u guys can DREAM ON girls!!HAHAHAHAHA..

lion doesn't need to practice to become a cat as lions are cats!

ohh…sape yang tak kenal dgn blog serius dek nukilan onefeind kan..mmg dah terkenal 1 semenanjuing..aku pon rajin jugak menelaah blog si freethinker wannabee ni..so ape bende yg aku reviewed kt bawah ni, itulah die ape yg aku pkkan psl blog tersohor tu.

1. byk trend2 perkataan yg obefiend gune yg jadi trend bdk2 lain mcm : fffffffuuuuuuuu…hhhhhggggggghhhhhh…fap fap fap fap…troll…sebenarnye bukan die ni yg start..die serius peniru dari blog mat salleh..pichour.wordpress..@ pichour ni yg tiru obe..@ pichour & obe tiru blog org lain..@ mmg obe yg invented those words..then i trolled you all lah kuakuakuaaaa…

2. byk entries mnganjing malays yg sensitif bile masuk bab freemason/freethinker/dajjal..terlalu byk..smpai pd aku, buat die ni dah nmpak mcm membackup mason2 tu..smpai aku nmpak die ni sebenarnye mmg seorg freethinker sbb nak berlagak cool n not sensitive like typical malays..haha..

3. orait obe the rabun bukan penyokong kerajaan bn..byk je entries yg nganjing bn..tp aku xdpt nk cop die ni supporters nwar brahim n co sbb xde plak mamat ni masukkan entry “serius WINRAR : castor troy aka datuk sri nwar brahim sanjungan kita ditabal menjadi PM!!”..so obe, dah byk ko sharekan pndpt ko psl dunie ni, ape kate ko sharekan pulak pndpt ko psl anwar al-juburi (gelaran yg mat sabu bagi time nwar dlm umno lg) tu weh..besides, can u just name me, is there any kerajaan yg betul2 BERSIH sekarang ni?

4. kononnye aku maleh nak bukak blog mamat ni sbb pd aku, aku xnak bg die kaye dgn mengklik entries die..tp sbb entries die mmg winrar & layak mendapat mega syabas for the effort to be a top-rated writer..make prinsip aku yg lame ni, aku terpakse ketepi kan dan sekarang ni maybe aku dah donate die RM1juta cmtu2 je..shit lah!!

5. aku rase obe kene revised blk laa entries style die..kjap post gmbaq pompuan seksi n then fap fap fap..pehtu post gmbaq org tgh buat haji..x parallel lah..mybe x obvious laaa kan of course..but still..unparellel..not menghormati enuff..itu pendpt aku..so terpulang kt ko laa kan..

6. n yes indon layak kene nganjing sbb they deserved it..tapi xpyh laa kite nak hipokrit sgt kan ngn bubuh “serius INDO : …” kenape kene jage hati indon dgn mereferkan indon2 tu sbg indo?..xkan obe ni mmg referkan indon ni as indo semenjak die ni xbaligh lg?

so itu je lah..xsedar dah panjang dah karangan nay..btw ni 1st entry aku dlm mase brape lame?3 4 bulan?hahaha..n of course my blog is totally way off par with obefiend’s blog..n truthfully, i’ll keep reeding it n will try to reduce the donation amount to him until just 10sen lah..LOL

1. sebenarnye malas nak menaip pasal bende ni n post dalam fesbuk..tapi dah byk sgt wall entry kt home tu, buat aku rase getik ngn golongan2 yang kecoh n poyo n konfiden xtntu pasal ni..

2. bersih versi 2.0 dah setel, objektif bersih tu yg kononnye nak pengundian yg bersih, tercapai ke idak?..as predicted awal2 lagi, mesti lah idak LOL..

3. so, ape bende yg geng2 ‘bersih’ ni dapat?..hm dr pemerhatian aku, deorg dpt keseronokan berlawan dengan polis, panjat pagar, tolong menolong each other, & perasan tuhan melindungi deorg (kirenye deorg ni mujahidin yg kalau mati, syahid lah).

4. awal2 lg dah ckp, mesti bgaduh dengan polis punye..& kalau dah dgn polis, mmg xkn dpt menang..bende2 common sense cmni, sng je figured out..so kalau pergi jugak, jgn lah nak complain polis zalim..ni idak, pergi buat kacau, kne sepak polis, pstu komplen dlm utube polis zalim..stupid..dah tau mmg akan kene sepak, buat ape nak pegi?..aku x salahkan polis..aku salahkn kebodohan geng ‘bersih’ ni..

5. lagi bodoh, mak bapak yang bawak anak2 kecik deorang nak ‘bermujahid’ same2 dgn deorg LOL..& of kosss kalau anak kene tibai, polis kene cop firaun..stupid punye mak abah..kenape nak bawak anak2 sekali?..stupid..

6. & kekantolan bersih versi 2 flat ni, utk aku, sgt terserlah..sbb..kenape nak buat kt dlm KL jgk even lepas ditawarkan stadium nk berkumpul?..mesti lah sbb kalau dalam stadium, xdpt lah nak buat havoc..xdpt nak mengantolkan kekejaman polis/kerajaan utk mengaut undi….so stupid lah you guys..

7. & member aku ckp; seorang, kalau pergi join bersih ni, kene bayar rm200..yeke weh??..se reliable mane mmber aku tu ckp, aku xtau lah..alah same la mcm sumber korang yg ckp2 BN main kotor itu ini..se reliable mane  accusation korang tu?

8. & semua malaysian mmg xsuke @ anti western kan?..tapi, dalam youtube, geng ‘bersih’ ni mengkreditkan & membanggekn foreign/western stations mcm al-jazeera..haha come on lah..al-jazeera tu sah2 la dah western-ed weh..stupid you..

9. hm, pd pemerhatian aku jgk, kwn2 aku yg penyokong2 opposition ni (bile dah sokong bersih, of kos sokong pas,pkr,dap kn), deorg ni, jenis yg berfikiran negatif dalam byk hal2 yg general. sikit2, pk downward..stupid..no wonderlah menyokong bende2 downward mcm bersih version 2.0 ni

10. so, lepas ko berseronok berhimpun dlm kl, berseronok thrilling lawan polisade x 8 tuntutan tu dpt diberikan kat agong?..kenape x bagi memorandum tu kt agong time jumpe agong sebelum ni?..ape conclusion yg dpt time sabtu lepas?..xdpt ke gune akal sikit ke yg kalau berarak nak ke istane, polis akan halang, means xkn dpt bg ape2 kt org istane?..oohh lupe, mesti korang fikir; ape salahnye utk mencube. kalau syahid, itu ketentuan tuhan..

aku post bende ni, bukan maksud aku sokong BN (atau geng2 ‘bersih’ ni pggil pencacai umno)..aku lebih selese jadi observant..bukan xsygkn malaysia..tp opposition sekarang lgsg x yakinkn aku boleh buat lagi baik dr kerajaan sekarang ni..lg menjatuhkan negare ade lah!!!…besides, ce bg kt aku 1 kerajaan zaman moden yg bersih(ehsan soalan dr mmber seneutral LOL)..ade x?..baik aku just being thoughtful observer dari jadi lembu PR @ pencacai umno..

jom p stadium sokong team Malaysia kita lagi bagoi weh!!

Sidang mendidih……

Posted: 09/06/2011 in Critics

**entry ni akan di apdetkan accordingly**

 

1. xpyh laa nak seksis sgt ckp perempuan ni sebenarnye lagi kuat & hebat dari laki..sume nak sedapkan hati korang je..nak sembang scare fizikalnye pon sgt byk laki lg hebat..ni blom bukak topik hukum2 agame lagi..

2. kalo menang pilihan rye, deorg ckp rakyat dah pandai menilai..kalo kalah plihan raye, deorg ckp SPR kene beli..either way, deorg mst nak mng (tp sebenarnye kalah)..such a loser..keadaan yang same blh diadaptasikan dgn yg pasal2 video2 lucah ni..

3. laki2 yg da de awek@tunang@bini tu xpyh laa nak jeles smpai tahap pandang slek kt mane2 laki lain yg tgh bsembang ngn awek@tunang@bini korang tu..ckup2 la pompuan je ade pangai cmtu..kite ni laki..composure kite lg hebat dr pompuan..

4. org2 tue byk ckp golongn2 muda mudi ni bodoh, xde otak..ahh mcmlah org tua hebat sgt..ngn lembab..maths xreti..tech-blinded..saling menghormati sudah..yg tua hormat dgn kebolehan yg muda ni..yg muda2 ni hormatkan dgn pengalaman2 yg org tua ade..

5. irritated ngn golongan2 pompuan yg jnis pergi kelas/kerje pakai tudung..luar kelas/kerje free haired..so bukan utk tuhan la pakai tudung?..ke, “eh suke hati aku la nak pakai ke x..bukan kepale ko pon!!”?

irritating irritation!!!

between real fan & poser

Posted: 10/05/2011 in Critics

The Godfathers of football, Sir Alex Ferguson and Sir Matt Busby

1. a real fan would be supported the team long ago..posers will support a team after the team win championships & just found the beautiful football recently

2. a real fan would known who are the true arch rivals of his team..while posers making such fuss about the current fierce competitors

3. a real fan would known the history of the club because of the pure admiration..poser just knowing about the current team that winning recent trophies

4. a real fan would known when is the next match, whats the scoreline etc..while posers just asking others about his ‘beloved’ team

5. a real fan would support his team even the team is loosing..poser will shut himself down, ranting the team about, n then when the team’s back in winning ways again, there he is barking around..

So evaluate your self as what kind of fan/supporter..

the team that get so many poser fans through out the world

kurang asam punye bas!!! +_+

1. dealing with traffic jams on daily basis..who’s gonna like it right?..but the traffic jam it self is okay by me..the manner of significant count of people that really annoys me in the ways they driving their cars, making me so irritated!!

2. people are rushing going to work..chasing the 8am deadline..but they’re just many dumb-ass folks that taking their filthy time drive so slowly..like they’re the GM..shit..

3. bangi also got round about..hm dont know why still got people so damn late on get into the roundabout from the junction even the gap of opposing cars are just comfortable..so lembab i tell u lah..

4. at traffic light, why taking a long time to move your car when the green light appears after the red?standby your car in 1st gear / D & press the throttle quickly when the light turn green..still got many others on the back of you..

5. & you can guess who are those lembab-people are..they’re majorities of old people & of course young girls..& the worst kind is the old woman..pfftt pfftt..

6. when it will ended..when it will come..when all people driving fast-but-still-safe pace..when people got the confidence needed dealing with roundabouts..when people realizing got others queing behind him/her..i dont think so..

well at least the hotness is making up for you..haha..

nota pubic hair : hmm..sbb kelembapan korang ni laaa aku keje lebih mase!!..nsb bk sume tu berbayor!! go go SONY EMCS!!!