Archive for the ‘About Me’ Category

YEZZZAAA…EVEN DAH 4 BULAN TAK APDET, VIEWS TETAP MASUK DENGAN SELAMBA..

Selamba

10,000 ALREADY!!!

Posted: 23/07/2011 in About Me, Hot Stufs!!

Whoaaa…Sharing Is Loving already received 10,000 entry views..excluding those who just viewed through the homepage!!..for a personal blog that not as big as BLOG SERIUS, CHE DET, etc, this is totally cool..

ohohoho..i still remember when i was initiated to make up this blog in 2009 (alert to sum1 lah kann) as with my thoughts about stuffs also are so many..so Sharing Is Loving becomes handy ‘device’ to me lah..

hm up until now, the entries that keep getting viewed are ‘4 Things She Cannot Resist’, ‘badi apee laa yg ade kat whte chicks & big boobs deorg tu?’, ‘Industrial Training (IT) Sony Bangi’, ‘Can stand traffic jam..but cant stand the people in the traffic jam’ & 2 @ 3 others entries..

so..the long term plan is..to make entries that are as attractive as possible lah kan..attractive enough until so many viewers viewing this blog, until any company wanna rent my page space to do their advertisement..hence making me making eaaasy money..just like obefeind..

NOTABLE NOTION

hm..nak apdet status dalam FB, mcm malas pulak (pdhal malas nak amek risk nnt status x laku LOL)..so kalau bubuh2 dalam ni rasenye gogheng pon sodap..

1. terfikir2, fitness level utk tiap sukan, sume lain2..means kalau main futsal xde hal punye..tapi main badminton single, pancit senang gile..jogging 4 5 km non stop, tapi swimming xsampai 50m da ke laut dah..betul x cmni we?kalau betul, kenape he?

cartoon cartoons

2. terbahagi2 benak ni nak pilih mane satu nak pilih pasal2 buat badan ni..nak jogging + sauna @ nak main dumbell buat badan + sauna?..butthurt jugak sbb mmber ckp kasi lemak habis dlu, baru shape bdn. kalau lemak ade, shape bdn ape pon xnmpak..sgt make sense……..

one of my LOL goals..jadi model spender..

3. oke ni pon terbahagi2..nak execute yg mane satu dulu?..balik umah parents?..pegi genting?..pegi tgk TRANSFORMERS 3 iMAX 3D?..pegi main go-kart?..the last 2 items tu boleh gabung jd 1 weekend laa..blk ipoh & g genting kne pakai weekend yg berlainans..

until now got no clue what these 3 autobots look like when they transformed into robot mode

4. ahaaa next punye terbahagi2..ye lah skang dah ade bajet utk beli miscellaneous items mcm shirts, jeans, katil, TV, etc…so nak beli mane satu dulu?hahaha..

Nak naik rimau smbil tunjuk peace jugakk!!!

5. strongly in consideration, nak jadi seorg paintballer..maklumlah budget dah ade sikit kan..hahaha..tapi lubang yg ade, sume dah D2..D1..aku yg baru  masuk D4 yg nooby ni nak join training ngn deorg?..aaarrrghh lagi satu butthurt!!

IMBA NIGGA : mengelak pallet yg nak smpai kt die tu!!

haishhh..macam2 otak ni terngiang2kan haa..tapi xmengape..still composed..sharing is loving k~!

Padan lah!!!

Posted: 26/04/2011 in About Me, Generals

1. time xbekerjaye dulu mmg tau pon org2 da bekerje ni sengkek time start tgh bulan..ape2 tggu lpas gaji utk buat ape2 plan/aktvt..tp setakat tau je lah..xde rase ape2 pon sbb x endure it sendiri2

2. skang, tgk, hmmm baru lah aku paham feelings deorg yg da bekeje ni knpe asek geram2 tggu gaji masok n x shopping time ujung bulan..hehe..

3. ahad ari tu, 24/4/2011, aku rayau2 satu sunway piramid, ngn 1 sunway piramid tu lah aku menggeram2 dgn baju, jeans, etc..nak beli xdpt lah jefry dh gaji still xmasok lg sob3  T_T

4. hm..the moral of the story..kite xkan paham setakat tahu je..kite akan fully paham & mengerti kalo experiencing it by first hand..urghhhh..

5. utk case student, ni special case, deorg ni kalo jnis mak bapak kaye raye, mmg sepanjang bulan kaye..parents la yg kaye..bukan deorg yg kaye..so student yg kaye2 ni, deorg pnye kekayaan, bukan kekayaan yg tulen laa kirenye..haha..

not funny..that's why women cant be a boss!!

nota chinese-looks malay girl : nasib baik dpt menjamu mate checking on amoi2 sunway piramid..dpt djdkn hiburan dikala hati tergeram tgk barang2 kt situ!

1. recently aku akhirnye dpt mengakhiri zaman study aku & berjaye jugak dapatkan keje kt bangi ni on the spot..syukur3..semuenye ikut plan..org putih ckp, everything is everything!

terrible camera quality..sorry..

2. so aku try nak buat mcm time stadi dulu; tido pkul 2am, bgn 7am, utk ke klas 8am; time keje ni..tp xboleh.tido 5 jam saje mmg xckup utk stay fresh all the time time keje..urgh..sumpah tido pkol 12am lpas ni!!

3. dulu time stadi, xpyh bekfas..bekfas mcm sgt abnormal..skang time keje xlg.kene bekfas properly.baru ade semangat nak bekeje..sme dgn lunch..time stadi, tggu lunch smpai 3 4ptg pon ok..skang x lg..pkol 12,pasti lapor!!

4. ok mmg time dah keje ni, time free jadi sgt kurang..tp..nak kisah ape..dah dibayar gaji utk bekeje..so kene la keje..& of kozz xperlu nak stadi malam2..study’s for losers only meh..

5. so aku mmg xphm knape ade org ckp stadi lg best dr keje..stadi malam2 memerah otak tu best ke?..keje utk dpt gaji xok ke?..aku rase spe yg mendakwe stadi lg best dr keje, keje ko tu yg xde life.tu sbb ko pon xde life. so ko tuka keje yg ko suke orait??

nota ketiak amoi : keje bru xsmpai sebulan, pon da kecoh2 cmni??..hahaha..

Luar VS Dalam

Posted: 10/03/2011 in About Me, Hot Stufs!!

ni bukan entry pasal2 spender VS seluar @ coli VS baju k…

so students uniten skang tgh kalut ngn ke-mahal-an harge sewe hostel..dah tersedie sewe stendard semakin mahal..rm200-rm280..dtg laaa pulak kan pentopap api..haaa mane nak carik hostel yg sewe die x integrated sekali ngn bil api die??mane nak carik hostel die, PREPAID ELECTRICITY??..hanye die UNITEN WHO GENERATES PROFESSIONALS saje okkkkk!!!

aku sbg non-hostelites pnye student..duk luar..makan luar..nak pulak banding2kan RM sum between duk luar n duk dalam..

 

kalo duk dlm :-

200@280 utk hostel saje..siap2 la beli topap api rm40 utk keamanan sejagat sme2 hosmet..

minyak kete kalo duk dlm, mau laa jugak rm25 seminggu (sang kancil)..ni excluding kuar jln2 aa..

 

ce kalo duk luar plak :

150 utk sewe umah/bilik….10 sebulan utk api….5 sebulan utk air….22 sebulan utk internet..

45 semggu utk beli rumput kasi sang kancil aku tu makan2 die..

(ni baru sembang aku duk kondo casa vila sg chia..kalo tmpat lain,mesti lagi murah dlm sume aspek =p)

 

so..205-345 utk kos duk dalam VS 232 kalo duk luar…205 sbb bilik single 280 hostel tu bleh sharing 2 org haramly..

hm….rasenye baik habiskan sen utk dri sendrik dari habiskan sen utk org lain pnye benefits kan?..

tp sebenarnye aku dah kantoi..aku ingtkan lepas sewe hostel naik n topap api tu ade, duk luar lg murah & aku leh poyo2 dlm entry ni..tgk2 sme je..puiiiii!!!!!!

student voices....at least the management dare enough to face the student..

skang pon uniten ni makin lame, makin byk ngomel2 itu ini..ubah yg tu..ubah yg ni..sume kasi susah same student..nsb bk laaaa aku tgh final sem haa..da nak abes da ni pon xsmpai sebulan lg..so mmg aku xamek pdulik laaa..

 

nota bulu ketiak : hm, nk lwn management tu, biorlah smartly orait..gunekan akal..jgn gunekan perasaan..

nota celah kangkang : ahh..lwn laa cmne pon xde student nak menang pnye lah..& aku lg xsmpi sebulan je ade kt uniten ni..yahoo gilee kot!!

1st Phase

1. equipped my room & house with proper & cool furnitures

so i'm still a student..what are you expecting??

2. do some highlighting on my hair..kasik bg nampak samseng sket

wannabe!!wannabe!!

3. execution of “Perhaps..perhaps..perhaps..” entry

4. buy new shirts & pants

5. doing monthly-saving for a new car

6. this one i dont know much..but getting more involved with clubbin’ acts?

7. buy & wear colored eye lense

that is not the all-seing-eye..totally..


2nd Phase

8. get a new car

this one's realistic target isnt it?

9. build a powerful gaming-specs PC

oo yess

10. get some holiday sessions with friends

2007 - vietnam trip with parents & auntie

11. doing monthly saving for getting my self married??..what the……

12. as mentioned on previous entry..be a underwear model..hahaha..!

 

& try show me any number that not involving RM..thats why its called TO-DO LIST!!!! (#12 totally excluded LOL)

the 1st phase, i give for about 5-6 months to get them get done & dusted after i get myself a steady job that is..

the 2nd one, at least 1 year..after i’m bored with being a hot bachelor kuikuikui :))

..hoping for the best..

 

nota kaki : soooo ambitious..am i?