Archive for July, 2011

1. dah banyak kali aku dgr, agama Islam tak menyusahkan & tak memudaratkan umatnye..kan kan?..so..isunye kat sini..ade 2 isu..

first

2. isu first, kite boleh bukak puasa kalu keadaan dah memaksa/darurat..hukumnye harus/wajib le kan..mcm, hari ni terdemam, kene makan ubat, so, bukak pose..mcm2 lagi condition die..& ade 1 contoh condition yg nmpak main2 tp mmg tak main2 pun..

3. antare needs keje aku skang, masuk bilik pade range suhu yg sgt besar..dari sepanas 40 degree C, ke suhu bilik 25 degC, smpai lah ke tahap suhu yg plg ekstrim -10degC..& aktvt msuk & keluar bilik ni akan berlgsg sepanjang time bulan puase ni smpai cukup tahun!!..

4. & of kozzz kalau bermain dgn ambient temperature -10degC ni, buat kite dehydrated sbb environment kering..hence..to counter blk dr dpt viral fever..kene minum air..hm, so, diharuskan tak kalau tgh puase, keje sgt berat, kene minum air & bukak pose?

second

5. next pnye bende yg dah bertahun bermain2 kt benak ni..kite tgk arab2 islam kt negare arab sane punye amalan seharian, cntoh plg simple, sembahyang, deorg solat mcm sgt sambil lewe..kite plak yg kt sini, mcm sgt strict..

6. so aku diajukan dgn ayat yg cmni2, “kite ni bukan islam ke kalau ikut mazhab lain?mazhab lain x islam lah kalau mcm tu?”..dan jugak phrase yg cmni2, “ape kate, ulama2 ambil semua rules2 yang plg ringan dr kesemue mazhab, gabungkan..masih lagi islam bukan?”

7. aku yg aku rase mmg xlyk lg nak jwb 2 soalan tu, duk diam je lah..so ade sape2 yg tau ape solusi utk 2 soalan tu?

8. so itu je lah kot yg aku mau sharing is loving kan..pasal2 bukak pose sbb keje yg blh dianggap ekstrim + dgn aplikasikan aje method dari mazhab lain sbb mazhab lain pn masih lg islam..haishhh..need in depth explanations!!

haihhh mcm2 haluan!!!

10,000 ALREADY!!!

Posted: 23/07/2011 in About Me, Hot Stufs!!

Whoaaa…Sharing Is Loving already received 10,000 entry views..excluding those who just viewed through the homepage!!..for a personal blog that not as big as BLOG SERIUS, CHE DET, etc, this is totally cool..

ohohoho..i still remember when i was initiated to make up this blog in 2009 (alert to sum1 lah kann) as with my thoughts about stuffs also are so many..so Sharing Is Loving becomes handy ‘device’ to me lah..

hm up until now, the entries that keep getting viewed are ‘4 Things She Cannot Resist’, ‘badi apee laa yg ade kat whte chicks & big boobs deorg tu?’, ‘Industrial Training (IT) Sony Bangi’, ‘Can stand traffic jam..but cant stand the people in the traffic jam’ & 2 @ 3 others entries..

so..the long term plan is..to make entries that are as attractive as possible lah kan..attractive enough until so many viewers viewing this blog, until any company wanna rent my page space to do their advertisement..hence making me making eaaasy money..just like obefeind..

NOTABLE NOTION

The BPL so-called big-four teams (or perhaps the Lowerpool can be left out already because of their noobness & replaced by City HAHA), was eventually done/ will do their malaysia tour..oh yes MANUTD also came here already in most simple but commanding way..

for arsenal, liverpool and chelsea, tediously, came all the way across the globe with the entire squad..but ManUtd, 2 preseason ago just came here, just bring the BPL cup to the fans plus with a player..retired player, to be precise..

to me that action by manutd is so clever..they dont want to felt left out, but, they just came here..so, they got the champions cup..no matter..just bring up the cup to malaysia!!

"bersahaja"

no hassleness..no tediousness..just act like a commanding-true-champions & let the lowly subjects do the hard work..ahaha..

but, to view it as a neutral, it would be enormous if ManUtd also came down here..a history will be created where ManUtd, Chelsea, Arsenal, Liverpool all preseason-ed in Malaysia..would that be a sight?

champ19ns

1. Television/TV..wanna watch ASTRO, it wont be so if got no TV rite?haha..lil’ kid also know lah this one..but lets get more technical about TV..how actually TV works?

2. Firstly, of course in Malaysia, we’re using rated voltage of 110~240V..let say if you smuggle the TV  into japan, we still can use the TV but it’ll make the tv operates not as efficient it shoul be & may cause long term bad effect..because japan rated voltage is 100V..+, u’ll not getting any terrestrial signal/channel because the tv tuner is different.

3. As for the TV it self, generally, TV worked by several electrical & electronics boards that situated at the back of the TV..but the 2 most important boards is the Power Board & Main Board..other boards are like the boards to controls the LCD/LED panel..

4. Power Board : Manages power distribution for the whole TV to operates..so from 240V supply, the board convert/transform the voltage accordingly..eg : power board supplies 3.3V to the main board to operates; Power board supplies 12V regulator for backlight & speaker..

LED TV Power Board aka the muscle

5. Main Board : This is where the CPU of the TV located..the tuner/antenna also located here..so the main board do all the processing job & ‘pass’ away the needed ‘information’ to the speaker, to the LCD/LED boards..& it also receives signals/information from external devices (HDMI, Composite, Component, LAN, USB)

The CPU aka the brain

6. Other Boards : Don’t know about other names, but the boards that works the panel, I usually referring it as the Inverter (only for LCD TV), T-Con, H-Board, Source Board..so these three boards actually control the panel operation..this & that..Hex data..bla bla bla..Gate Timing..bla bla bla..CMOS..bla bla bla..until the picture appears properly..HAHAHA..

7. When all of the boards clicking together, the TV will operate as usual..usually, all the problem comes from, when the Power Board is damaged..rarely the damage comes from Main Board..its all depending on how your local powergrid line quality..if ur at india, oh boy form what i’ve heard, powerline at there is so suck until it can damage the power board (but if the tv’s using powerfull BlockCap, then its ok)..

8. In other words, if your TV’s gone damage, most probably because of the defected parts at power board..if u smell a burning smell, the block capacitor are totally damaged..others, must do some engineeric evaluation (LOL) to pin pointing where the damage is..maybe the power IC damaged..or the fuse broken..power MOSFET got shorted..Bridge IC opened..etc..

9. Now, the FAQ is, what’s the difference between LCD & LED TV?..simple..LCD TVs are thicker..LEDs are slimmer..it’s because LCD TV’s using CCFL (fluorecent lamp) backlight, so it’s going to be thick..while LED TV’s using LED as their backlight (LEDs are so small,so,slimmer)..other differences, LCDs arehotter while LEDs are cooler..LCDs power consumption are more than the LED..LCD cheaper then LED..

10. What’s backlight?it is the light that lights up the panel..so if the panel emits the colored picture, we wont see it clearly unless the backlight lights up..

11. This is the fact, LED TV picture is not sharper/beautiful-er/brighter than LCD TV..picture wise, both have the same performances.It’s all depending on the CPU performances processing the picture quality (plus other things laa of course).

12. So u decide ur self, wanna buy expensive TV (LED) & save money on the long run @ wanna buy cheaper TV (LCD) & then gonna affecting ur electricity bills dearly..

LCD TV

LED TV

13. Judging the TV brands are good or not by comparing TVs which having same specs; which is the resolution+motion flow..resolution is the 360p/1080p/WXGA/Full HD thingy..motion flow is the panel picture motion frequency..standard motion flow today is 60Hz..up to this date, all brands got the max motion flow of 800Hz..except for SONY BRAVIA; 940Hz with the help of X-realityPro..imba enough?..all hail SONY BRAVIA!!!

14. what TV brand that recommended to buy?..man this one is so subjective..but if u’re asking me, i’d buy Samsung Smart TV because of it’s nice external shape, cool Remote Control, & cool menu display

15. but in terms of quality, SONY BRAVIA are the best there is..in other words, if i buy this beautiful Samsung TV, i will hate it…if i buy this dull-looking SONY BRAVIA, i’ll love it..can ah like that?

Possessing BRAVIA HX925 + HotGirl = ahead of the game

in case if got any of my officemates reading this, don’t do any shit talking to me aaahh in office..later i’ll slap you dick head.. :p

1. sebenarnye malas nak menaip pasal bende ni n post dalam fesbuk..tapi dah byk sgt wall entry kt home tu, buat aku rase getik ngn golongan2 yang kecoh n poyo n konfiden xtntu pasal ni..

2. bersih versi 2.0 dah setel, objektif bersih tu yg kononnye nak pengundian yg bersih, tercapai ke idak?..as predicted awal2 lagi, mesti lah idak LOL..

3. so, ape bende yg geng2 ‘bersih’ ni dapat?..hm dr pemerhatian aku, deorg dpt keseronokan berlawan dengan polis, panjat pagar, tolong menolong each other, & perasan tuhan melindungi deorg (kirenye deorg ni mujahidin yg kalau mati, syahid lah).

4. awal2 lg dah ckp, mesti bgaduh dengan polis punye..& kalau dah dgn polis, mmg xkn dpt menang..bende2 common sense cmni, sng je figured out..so kalau pergi jugak, jgn lah nak complain polis zalim..ni idak, pergi buat kacau, kne sepak polis, pstu komplen dlm utube polis zalim..stupid..dah tau mmg akan kene sepak, buat ape nak pegi?..aku x salahkan polis..aku salahkn kebodohan geng ‘bersih’ ni..

5. lagi bodoh, mak bapak yang bawak anak2 kecik deorang nak ‘bermujahid’ same2 dgn deorg LOL..& of kosss kalau anak kene tibai, polis kene cop firaun..stupid punye mak abah..kenape nak bawak anak2 sekali?..stupid..

6. & kekantolan bersih versi 2 flat ni, utk aku, sgt terserlah..sbb..kenape nak buat kt dlm KL jgk even lepas ditawarkan stadium nk berkumpul?..mesti lah sbb kalau dalam stadium, xdpt lah nak buat havoc..xdpt nak mengantolkan kekejaman polis/kerajaan utk mengaut undi….so stupid lah you guys..

7. & member aku ckp; seorang, kalau pergi join bersih ni, kene bayar rm200..yeke weh??..se reliable mane mmber aku tu ckp, aku xtau lah..alah same la mcm sumber korang yg ckp2 BN main kotor itu ini..se reliable mane  accusation korang tu?

8. & semua malaysian mmg xsuke @ anti western kan?..tapi, dalam youtube, geng ‘bersih’ ni mengkreditkan & membanggekn foreign/western stations mcm al-jazeera..haha come on lah..al-jazeera tu sah2 la dah western-ed weh..stupid you..

9. hm, pd pemerhatian aku jgk, kwn2 aku yg penyokong2 opposition ni (bile dah sokong bersih, of kos sokong pas,pkr,dap kn), deorg ni, jenis yg berfikiran negatif dalam byk hal2 yg general. sikit2, pk downward..stupid..no wonderlah menyokong bende2 downward mcm bersih version 2.0 ni

10. so, lepas ko berseronok berhimpun dlm kl, berseronok thrilling lawan polisade x 8 tuntutan tu dpt diberikan kat agong?..kenape x bagi memorandum tu kt agong time jumpe agong sebelum ni?..ape conclusion yg dpt time sabtu lepas?..xdpt ke gune akal sikit ke yg kalau berarak nak ke istane, polis akan halang, means xkn dpt bg ape2 kt org istane?..oohh lupe, mesti korang fikir; ape salahnye utk mencube. kalau syahid, itu ketentuan tuhan..

aku post bende ni, bukan maksud aku sokong BN (atau geng2 ‘bersih’ ni pggil pencacai umno)..aku lebih selese jadi observant..bukan xsygkn malaysia..tp opposition sekarang lgsg x yakinkn aku boleh buat lagi baik dr kerajaan sekarang ni..lg menjatuhkan negare ade lah!!!…besides, ce bg kt aku 1 kerajaan zaman moden yg bersih(ehsan soalan dr mmber seneutral LOL)..ade x?..baik aku just being thoughtful observer dari jadi lembu PR @ pencacai umno..

jom p stadium sokong team Malaysia kita lagi bagoi weh!!