Luar VS Dalam

Posted: 10/03/2011 in About Me, Hot Stufs!!

ni bukan entry pasal2 spender VS seluar @ coli VS baju k…

so students uniten skang tgh kalut ngn ke-mahal-an harge sewe hostel..dah tersedie sewe stendard semakin mahal..rm200-rm280..dtg laaa pulak kan pentopap api..haaa mane nak carik hostel yg sewe die x integrated sekali ngn bil api die??mane nak carik hostel die, PREPAID ELECTRICITY??..hanye die UNITEN WHO GENERATES PROFESSIONALS saje okkkkk!!!

aku sbg non-hostelites pnye student..duk luar..makan luar..nak pulak banding2kan RM sum between duk luar n duk dalam..

 

kalo duk dlm :-

200@280 utk hostel saje..siap2 la beli topap api rm40 utk keamanan sejagat sme2 hosmet..

minyak kete kalo duk dlm, mau laa jugak rm25 seminggu (sang kancil)..ni excluding kuar jln2 aa..

 

ce kalo duk luar plak :

150 utk sewe umah/bilik….10 sebulan utk api….5 sebulan utk air….22 sebulan utk internet..

45 semggu utk beli rumput kasi sang kancil aku tu makan2 die..

(ni baru sembang aku duk kondo casa vila sg chia..kalo tmpat lain,mesti lagi murah dlm sume aspek =p)

 

so..205-345 utk kos duk dalam VS 232 kalo duk luar…205 sbb bilik single 280 hostel tu bleh sharing 2 org haramly..

hm….rasenye baik habiskan sen utk dri sendrik dari habiskan sen utk org lain pnye benefits kan?..

tp sebenarnye aku dah kantoi..aku ingtkan lepas sewe hostel naik n topap api tu ade, duk luar lg murah & aku leh poyo2 dlm entry ni..tgk2 sme je..puiiiii!!!!!!

student voices....at least the management dare enough to face the student..

skang pon uniten ni makin lame, makin byk ngomel2 itu ini..ubah yg tu..ubah yg ni..sume kasi susah same student..nsb bk laaaa aku tgh final sem haa..da nak abes da ni pon xsmpai sebulan lg..so mmg aku xamek pdulik laaa..

 

nota bulu ketiak : hm, nk lwn management tu, biorlah smartly orait..gunekan akal..jgn gunekan perasaan..

nota celah kangkang : ahh..lwn laa cmne pon xde student nak menang pnye lah..& aku lg xsmpi sebulan je ade kt uniten ni..yahoo gilee kot!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s