Archive for December, 2010

well if you have been alert in the FB, you knew that the current AFF SUZUKI CUP page (http://www.facebook.com/affsuzukicup) that admined by indonesian, was filled with curses & curses by the indons to malaysia..football..national anthem..people..everything..

& of course some malaysian responded to them is many ways..as foul as the indons..as funny as hell..as smart as it can get..as you like..

including me, i was also joining the forces of defending malaysia..just the matter of defending malaysia..its the indons who started it..

i know that we shouldnt done that..but its too annoying reading all those words..but after a while, i’m get use to it & felt its not worth fighting around with all thise indons..we malaysians are better than the barbaric indons in the page..

so as the cursing commence, there’s a fella msg my inbox because he got mad because i said to him “the worst english that i ever gone by”…hahahaha..

=.='

this is only a partial of it guys..he msged me 2 times before i actually replied him..as you can see, he’s just pointlessly cursing me..while me arguing with him things that relevant..that can be open-discussion-ed..

its difficult to deal with this kind of guy right..hahahahaha..

so can you suggest me what i’m going to do after he replied me back?..ignore him?or what?..

but the things that i can say about all this mess..

1. indons are so sensitive even with minor stuffs

2. majority on the indons dont know english

3. they dont have much respect foreigners esp malaysian

4. but some of them do..really2 some of them

5. they dont refer themselves as indon..its indo

6. indons really2 like to curse around

7. they dont want to make peace with malaysian no matter how i tried

8. this is the only place that you can find all the political differences amongst malaysian are neglected & we’re united as one!!..such beautiful phenomenon..

hm..its pity all this happened..its all because of the “culture stealling” thing or they just dont like us?..

why just we respecting each other & confess our mistake..hmm..pity3….

 

nota serumpum bulu : if there’s any indonesian reading this, so sorry if i’ve made u mad..its not my intension..

nota sebatang kayu : semoge berjaye team bolasipak malaysia..pakai jersi biru okey..jgn kuning..

Advertisements

Beginilah Nasib

Posted: 18/12/2010 in About Me, Hot Stufs!!

Beginilah nasib,
Diriku yang malang,
Oh tuhan..
Tak boleh bersenang lenang…….

Berehat sekejap,
Isteri dah meradang,
kerja berat takut reput tulang

Tidaklah boleh,
Ku kenang lah kenang,
Oh air lah mata jatuh lah berlenang……

Karam di laut,
Dapatku renang,
Karam di hati,
Nak bayar hutang…..

Beginilah nasib,
Diriku yang malang,
oh tuhan..
Tak bolah bersenang lenang……

Berehat sekejap,
Isteri dah meradang,
Kerja berat takut takut reput tulang….
Reput tulang….
REPUT TULANG……..

___________________________________________________________________________________________

aku suke nyanyi lagu ni..it keeps me entertained time aku sedih ngenangkan nasib..

 

 

nota testicles : perhaps aku kne admit yg pemanduan aku is risky of an accident..

nota rectum : aku lbih rasekan kebolehan kerete kancil aku tu yg let me down..

black metal ni slh 1 cabang muzik extreme metal..under extreme metal, byk lg sub2 die selain black..death, gore, gothic, power, speed, metal core..byk lg laa yg aku pon xbape nak ingt..setiap org yg lyn genre ni mst ade minat kt sub genre masing2..

the mighty Orion..

bands satanic black & satanic death lah yg sebenarnye directly directed to freemason & illuminati..tapi byk je bands just bende2 yg general masuk dlm lirik..to me,its more about the music that they’re carrying..

sape2 yg btul2 knal aku (kawan2 laki laa), msti tau aku smpai skang layan lagu2 metal kan?..so mmg minat aku dlm genre ni, lbih kpd black metal..melodic black laaa..aku pon xtau knape..yg lain2 pnye metal pon aku lyn..best…

& pd aku gitaris & drummer extreme metal laa yg the most skillfull & melodicfull dr genre lain..yg plg bole lwn pon, geng2 band metal biase je la..sbb metal ni lebih kpd melodi gitar dr melodi lirik yg bosan tu..

rhythm guitar dark funeral..

dah lame dah aku lyn lagu2 cmni..semenjak form 3 lg..xde spe yg pengaruh kt aku..aku terdengar, tertarik dgn melodi gitar die, vokal die aku dpt trime..so aku mmg minat ngn genre ni..

jadinye dr f4 smpai skang laa asek kne kecam ngn org “ko ni taubat laa dr dgr lagu2 cmtu”..hmm..apsal plak?aku jd sesat & puje setan ke?..da byk kali la aku reply blk “aku minat melodi die,bukan tertarik kt lirik die.bukannye paham pn ape yg deorg jerit2kn tu”..

latest pnye bahan, ofkozzz laa dpt kt facebook..mmber tmpal artikel kt wall die, psl kesesatan black metal ni, so aku tercabar laa sbb aku peminat muzik ni..aku ckp aku minat muzik ni sbb muzik die n bukan sbb lain..die ni plak kononnye alim sgt, sruh taubat n jgn smpai akidah terpesong..

aku reply lg, ko da knal aku smenjak f2 lg, kite duk asrama sek teknik n amek spm pn sme2, xkn tau akidah aku terpesong ke x sepanjang mase tu..

tgk2 sorang lagi mmber nyampuk “mcm mna ko tau akidah ko masih elok?boleh di ukur kah?”

aku reply lg “boleh” (sengaje aku reply boleh je sbb aku bajet, die yg bajet bagus ni mest reply “ko mmg hebat sbb ko boleh ukur akidah..”)

predictably, die mmg reply cm aku sgke kan “ko mmg hebat, boleh ukur tahap akidah”..

so aku kenekan die blk “aku xukur, aku tau..so ko tnye aku cmni, ko pn xtau akidah ko ok ke x la am??”

debat tu terhenti kt situ sbb xde notification kt fb dah..so aku assume die xnak sambung..& mysteriously, mmber aku tu pon da delete artikel tu.so aku xdpt nak letak link tu kt sini..hm..come on lah..

briban kali aku ckp dah..aku ikut muzik ni sbb muzik n melodi die shj..xde lebih dr tu..bukak dlu minda korang pasal hal ni..mmg ade golongan yg tmakan ngn lirik tu..tp tu minority..majority kami ni, lebih menghargai seni2 yg ade kt extreme metal ni..

pade aku layan ape jnis lagu pon same je as long as x sesat dr agame..bukan black metal je yg sesat skang ni..lagu2 mainstream sekarang ni pon byk je yg menyesatkan kan?..pandai2 la kite gunekan akal yg tuhan bagi ni sebest mgkin..

lpstunye lagi,bukan metal je yg aku lyn..genre indie pon aku minat..typical metal & rock pon aku minat..nu metal pon aku suke..asalkan gitar best,melodi best,aku layan..best..hidup xbest tanpe muzik!!!btol x???

extreme metal drummers..most skillfull of all genres..

so kalo ade sape2 yg nak bukak open discussion, sile kasi komen orait..open discussion kan membine..aku da xde ayat best dah nk olah kt sini..blur2 pkul 4pg ni..

 

nota vagina : aku dah outdated ngn updates scene metal (local & foreign) semenjak masuk uniten ni sob3  T_T

nota serviks : aku ade entry lg pasal metal ni utk diri aku kt dalam ‘My e-Diary’ tu orait.. 🙂

earlier today i attended the very much anticipated badminton squad for EE/EP contingent at UNITEN for this coming kejohanan sukan mahasiswa (ksm)..students attended was about 20++ & only 2 places are up for graps (the other 3 has been virtually taken by the uniten players boys)

since i thought that its just amongts us ee/ep student, its was worth a shot for me to try on representing my course..

but it is not all going as planned for me..hehehehhe..you see, amongst my friends, i can be considered as good & strong. But when it came to amongst coursemates, there’s alot  of guys with on par with me @ above me by miles..

so me & my partner were torn apart by the number 2 doubles of the selection..21-10..& the no 2 eventually were also been kicked on their asses by 21-12 by the double that selected to carry on the EE/EP challenge..

so to me that’ll make you good in playing badminton, you must master these skills,

1. strong smash of course..

2. a pick up smash & placing the picked up smash..

3. cross-net shot..

4. can do drop shots from the base line..

5. strong back-hand stroke..

& many little-important things more

& you can judging whether one can play badminton my looking the ones handling technique of the racquet..& whether one is really3 good by observing their back-hand strokes (is it powerfull of not)..

for me, i think i must practice my cross drop shots from the baseline as often as i can..& enhancing my wrist strength so that my back-hand strokes would be powerful..

& i do feel that my ankleache do affecting my performance today..i’m not moving freely..if so, then i’ll be in pain +__+

so my dream on representing my course in badminton at KSM has gone shattered & gained a valuable experience by it..

but once again, it was really worth a try.. 🙂

1st time ever bought a badminton shoe dawg!!hahahaha

 

nota busuk : so what sport that i’m goin to play for this sem?..

nota powerroot : sports does not affecting on my study okay!!!!

saje bosan..nak masukkan entry baru..sbb bende ni smpai skang aku xpuas hati..

undang dah mewajibkan pemakaian talipinggang keledar utk sume penunggang kerete kan?

tp utk polis @ askar @ ambulans @ kastam, deorg xmelekat dek rule ni..

bile aku tnye kt bapak aku,bapak aku ckp sbb “mereka sedang bertugas”..

so sng la nak tngkap pencuri, tlg org eksiden etc..

ok kalo dah cmtu rule die,xdpt buat ape2 la kan..

tp pratikan blk, knape ade safety belt at the 1st place, sbb utk tujuan keselamatan kan?..

bukan utk menyusahkan nak tgkap pencuri..so polis2 etc ni kebal la dr dpt injury kalo eksiden?

spe2 yg tgh bwk krete xkisah polis ke civilian ke, mst la pakai..utk keselamatan & none else..

& yet, aku smpai skang xpnh tgk driver radiocar pakai safety belt..korang pernah x?aku sekali pn xpernah..

dah la deorg xpakai, pstu nak saman2 org xpki belt..mcm mna tu?

jadinye utk aku, polis xpyh pakai safety belt sbb mereka sdg bertugas, bende yg xreleven laaa..alasan yg xkuat lgsg..

polis @ tentera @ ambulan @ kastam wajib pakai safety belt UTK KESELAMATAN..bukan utk menyukarkan korang buat keje..

knape krusi roda handicaped xde safety belt?

 

nota bulu pubis : aku still xdpt tgkap gmbar polis xpki safetybelt..sbb camera hp aku teruk..shit..