Archive for September, 2010

demmm..ni aku tgh apdet2 blog aku smbil bgossip ngn kwn lame aku..bibi norashikin yg comel..haha bb kalo ko bace neh,aku nak ckp ko mmg makin comel la..knape ha?geram aku tau..hahaha..sje ckp dlm ni,,ckp depan2 muke ko aku segan..ikikikik..nsb bk acap dekat ngn ko..ekkekeke..

ok2..topik perbualan yg sebenarnye..so topik perbualan aku ngn bb ni,hehe,mempersendekan org pnye blog..hahahaha..best jugak..

bukannye ape tuan blog ni..entries die sume cm bagus laaaa haiiiii..kalo bace seket,mesti nak bace smpai abes..sbb sgt annoyying ngn ayat2 die yg berlagak,angkuh,perasan hot..

bukti!

so sambil bergelak ketawe ngn bb ayg ni through ym..aku terpikir..”eh..gamaknye aku ni terpernah ke buat entries yg mcm minah ni buat ha??”..hmmm..terpikir bende ni,tu yg aku apdet2 bende neh hahaha..

& aku rase aku mmg pernah buat entry yg buat aku nmpak aku bajet bagus..adoi..hahaha..

sembang2 aku n bb yg ngate tuan blog tu trus sayup sepi seket demi seket..smbil2 bukak gosip lain,smbil2 kaitkan tuan blog tu utk bertujuan nak ngajeng2 hahaha dikala pukul 115am 1,Syawal..ooo yesss aaaa..

jadinye lepas ni kita parlu lebih berhati..just be observe-full to all matters..be humble..no body’s perfect(this one even evryone saying this,but many act like perfect..parah ni..)..

all is gooood!!!

 

nota kaki : shit..aku rase entry aku ni yg aku rase buat aku nmpak mcm bagus!!…alamak mcm mana ni?

nota kening : SELAMAT HARI RAYA AIDILFIKRY..mari berayaaaaaa..

Erti persaingan yang sehat!!

Posted: 03/09/2010 in About Me

sebelom ni aku takat tgk org je laaa kan berebut2 nak ade dlm 1st eleven utk team bola deorg..

“oh berebut tmpat ke?ok..rebut laa..spe yg lg hebat,die la yg dpt main..yg penting team mng..”..takat itu je la yg de kt kpale hotak ni kan..

sbb ape tu je yg kite pk?sbb kite xade kt tmpat org yg tgh berebut tempat tu..

so lately ni aku bnasib baik dpt masuk team bola sepak..hired to be as 2nd goal keeper..

UNITEN RiverPlateFC 2009/2010

& ketike time ni laa aku baru tau ape perasaan Thomas Kuschak, Ben Foster berebut2 tempat nak jd 1st choice goal keeper kt manchester united tu..hahahaha..sbb aku kne rebut tempat ngn lg sorang goal keeper utk jd keeper utame..

2 goal keepers wanting to play

jadinye time aku dlm team ni la paham arti kene rebut tempat utk main..perform tiap kalo training & tiap kali matches..kne training elok2 so bleh impress manager & team mates so deorg bleh vote aku utk jd 1st choice goal keeper..kalo aku x buat bagus, abes la aku duduk kt tepi pdg je jd pmain sempanan..

rebut,rebut jugak..tp xbleh nak ade hard feelings utk seteru goal keeper aku tu..team mate kot!..tp jauh lubuk benak otak ni mesti la pk “ah!aku mst buat sebest aku.xnk aku jd 2nd choice dr org yg aku rase aku lg bgus..”..

must perform every time being played!!

 

hm terpulang la kan cmne nak motivate dri sendri nak trus go foward..xkn nak main as pemain simpanan aje ye dak?..aku ade sekali tu jd keeper sempanan,aku rase sedih jugak sbb xdpt main..

so ni sume sembang aku n ktorg yg just main utk tonemen inter-uniten aje..blum kesahkan lg kt players yg lg tggi tarafnye mcm player pros sume berebut utk jd 1st 11 utk team deorg where there’s much at stake..

hm..mcm2 pengalaman hidup..mmg betullah sgt yg pengalaman mengajar kite..saye mengankat tgn sye & sume yg blh terangkat tnde menyokongnya!!..yosh!!

i'm loving it!!

helo to anyone who’s reading this..

yeap2 i’m typing for my blog..its been so long since the last proper update..

& guess what..the reason i felt rajin enough to type sumthing is just because of sum1 hahahaha..why i just cannot forget sum1 i also dont know..its been what?1 year & 5 months since its ended??

..but no worries..just cherishing it..not whining/regretting/moaning/mourning etc..

So..what story to tell?nothing..if got anything,i’ll type it out of my mind on my e-diary..

I guess that my dream on becoming an engineer has been hanging by a thread since my cgpa is so so so not cool..like 150% way below my performance during my diploma days..

But somehow i manage to get a good INDUSTRIAL TRAINING under my belt & the only hope n place that i can be an engineer, is to go back to my INDUSTRIAL TRAINING place & ask for a permanent position instead of trainee post..

If i am to be an engineer,it's gonna be a Tuner Engineer!

If i got it..i will be a COMMUNICATION ENGINEER..a boring kind of engineering field but it’ll do fine for me..

The moral of the story :

1. dont play2 with your study..

2. do extremely well for your INDUSTRIAL TRAINING

**So when you lost the no 1, u must do the no 2, u’ll lucky enuff to get a job….**if u good at no 1 & not good no 2,its ok,the no 1 outweights the no 2…. **if u good at both, u gonna be on top of the game….**but if u suck at both of it,well u must’ve shitted urself hahahahaha..

okay enuff for now..i wanna pick a movie & gonna watch it..t-minus 3 hours until sahur time..