Archive for June, 2009

ha..ni bagus punye topik ni kene tagged..lets gone through soalan2 neh..its like muhasabah session of the blogs owner..ekekekkekekek..

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

 Sharing is Loving…sebab ape?sebab berkongsi kan tandenye sayang..ahahaha..ala..name pon blog..sharing ngn pembace2 tentang kehidupan (waaaakakakak..aku kelakar gile word kehidupan..HAHAHAHA..)… 

 

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

https://madfeekree.wordpress.com ……idea?aku pakai wordpress sbb sum1 pon gune wordpress (& sbb blogspot sgt common) ..madfeekree?of koz la sbb itu bunyi name aku yg comel tu ohh!!

 
3.Apakah method penulisan dalam blog anda?

knape?nak kasik markah ke?..hm..entry aku rasenye ade kt 2 space..1 kt homepage tu(bincang2kan pasal topik2 generals) ..1 lg kt dlm page ‘My e-Diary’(ni baru berceritekan pasal2 aktvt personal aku) ..hohohohoho..best x?

 

 

4.Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

penghapusan Sharing is Loving??ade la sekali dlu.time tu tgh pk byk bende(more to merajuk on sumthing..) ..alah..xde sbb pon nak hapuskan blog..just apdet x apdet je laaa kan..

 

5.Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini? 

hm..seorg yg reliable utk dijadikan isteri…hahahaha aien..take is as my compliment to u la orait..selamat hari jadi..  ^_^

 

6.Senaraikan orang yang akan anda TAG.

  • redia
  • fyda
  • zul
  • haziq
  • eyena
  • nadia edeet

 

 

nota embrio : knape kene ade blog???kalo x de blog,xboleh ke??????

Bangi @ Kajang

Posted: 26/06/2009 in Generals

ni sembang2 utk students yg kene stay luar @ pekerje2 yg kene cari tmpat utk bermastautin cewah!!..

mane lagi best nak stay?..bangi??..@ pon kajang??..iye lah tuh..2 2 tu bukan kecik..besar..so dipendekkan skop survey..bangi seksyen 7,8,9 & kajang area2 sg chua..selain dr itu dah out of consideration sbb not strategic..

so..kat 2 2 area ni ade byk rumah2 teres baru2 n bersih2 & jugak apartments n condos yg boleh dipilih2 nak stay..

berikut adelah points best & xbest kt 2 2 areas ni..

BANGI seksyen 7,8,9

  1. dekat dgn sume tempat..KL..putrajaya(alamanda)..seri kembangan(mines)..JJ balakong..highway PLUS..
  2. dekat ngn daily supplies (hardwares, mkn2, etc…)
  3. anyone as uniten student, felt nice because near to uniten..cut petrol cost & time saving..
  4. anyone as pekerje kilang sony @ kilang2 lain pon mst best2 sbb dekat ngn factories tu jugak..
  5. poin 3 & 4 jd lg best sbb poin 1 & 2 ade..
  6. just the setback is that..the ‘clearity’ or what should I call it?..the ‘freedomness’..is not good sbb kawasan org melayu kan..so..ade risk besar terkantoi…waaaakakakakakaa..

KAJANG area Sg Chua

  1. segale tempat jauh..kuar ke highway plus..ke alamanda..mines..jj balakong..jauh..makan sen kt petrol je!!
  2. yg agak dekat just town kajang yg boring..
  3. kilang2 kt bangi @ uniten @ ukm @ mfi xde la dekat pon..
  4. just yg bestnye sbb sh chua ni komuniti die org cine kan @ students yg sekepale ngn kite..so..mmg clear la utk buat2 kepale sendiri..waaaahahaha..

so..rasenye mane yg lagi best hah?…hm..rasenye ikut org lah kan?..ikut interest deorg..hahaha..

as for me..measuring my economical strength..i’d prefer bangi lah..sbb dekat ngn tmpat stadi aku n target tmpat aku nak prektikel @ pon bekeje..uniten & sony..hehehe..alahai..clear ke xclear ke..itu x penting utk mase depan ye dak??..

hmm..tapi……..hahahaha…tapi ape?….tapi….hmmmm…aku nak stay kt sg chua laaa…best jugak ni sg chua ni..hmm..eh x lah..dok bangi lah..eh..xnak ah..sg chua ah..adoyai..mane 1 laaa pujaan hati ni..please be berani godzilla..  +_+

nota throat : entry kali ini tiada gambar oke..nnt korang horny lebih!!

Hantu?sape pernah tgk hantu?anda percaye same kewujudan hantu?percaye same bomoh2 @ ustazs yg ade kebolehan bertindak sbg exorcist x?hehehe..ni bukan crite pasal hantu tipu2 neh..neh crite pasal hantu btul live in person neh..pernah tgk x?

 exorcism_of_emily_rose

N then..pemburu2 hantu mcm seekers kt ntv7 tu..@ pon TAPS kt starworld astro tu..betul ke ha?..@ pon cd2 ENTITI indon tu..hahaha..

 poyo je deorg neh weh..

..sengaje aku membangkitkan hal ni ye x..sbb rumah parents aku kt ipoh ni, sepupu aku ckp, ade spirit yg kacau2 umah tu..wooo..wooo..gempak gile..streka kene gune tgh2 mlm laa..bunyi2 cd cases lah..dgr toilet ade org gune lah..sume time tgh mlm & kt dlm blik kakak aku..hohohoho..tp parents aku ckp dah pggil pakwan dah n ‘halau’ spirit tu..n pakwan ckp, yg kacau2 tu sebenarnye jin!!..

hantu2_0094

Tapi aku sepanjang hidup aku, aku x pernah plak jumpe hantu..trase tringin nak tgk..tp sgt2 takot nak tgk..jd aku time 1st nite aku kt rumah ni mase isnin klmarin, aku hadap fear aku, nak ‘test’ kononnye, stay up kt ruang tamu smpai pkol 4pg tgk TV..hmm..xde mende ape pon..just ade la bunyi2 sket kt situ sini..tp itu bukan jin tu rasenye tu..hahha..

Ade sorang mmber aku ckp..hantu neh kaco2 kite sbb die tau kite takot same die..itu yg die bcanda rie nak kacau kite..so,kite jgn takut die..make hilanglah mood die nak kacau kite..ni mmber aku yg lain plak, mendakwe, hantu neh just kaco2 kt org2 yg bermastautin dlm rumah tu je(mcm akak n parents aku) ..so spe yg duk kejap2 je(mcm aku) ,xkan kene kaco..hm..anda percaya?

hantu2_0063

Ni plak teori yg tahap asbestos die punye gempak..dlm adik beradik tu, tiap sorang, ade unsur yg tersendiri..aku x ingt la sume unsur2 tu(mybe air, tanah, api, angin)..tp unsur untuk anak yg ke 3,unsur die is API..so..adik beradik yg ke 3..ke 7..ke 11 onwards..xkan jumpe hantu @ hantu xkan kaco die sbb same unsur2 deorg n hantu neh neh..API..hahaha..khurafat gile bukan?..tp setakat ni kene utk aku la..sbb aku anak ke 3..n sepupu aku yg lg 1 tu pon anak ke 3(rumah die sume org kene kaco ngn hantu,die sorang je x pnah)..

Ni plak perenggan yg skema..ala..jgn lah kite takutkn hantu..kite same2 makhluk Allah..it’s Allah yg kite patut takutkan..bukan syaitan @ jin @ hantu..hmmm..membina bukan?..adoiyai..mudahnye la ckp cmtu weh..hahaha..

Alangkah bagusnye kite x de perasaan takutkan hantu kan?..berani!!!!…jantan!!!..live up the fear!!!..hahaha..

ni tmpat aku lepak tgk tibi smpai 3 4pg…woooo…lepak port

Ok3..akhir kate..exorcism of emily rose!!!..babay..

 

Nota  saraf tunjang : sape2 yg ape pendapat pasal2 hantu neh, sile2kan lah bagi komen orait..diskas3!!!!

Nota tulang selengka : to conquer your fear, face up the fear!!..easy isn’t it?

Nota membran sel : kenape vampire itu cume satu mitos yg best????…

i dont know why i got so pasif with my sharing is laving since 1 months so so..

actually i know why..

malas je nak reveal..

haha..

poyo..

mybe within these 2 3 day i’ll make it active back..

okay..

wait n bleed..

hasta pronto..