Archive for April, 2009

Engineers In Society (EIS)

Posted: 30/04/2009 in Generals

skang kt uniten, students degree tgh bz2 ngn short sem..while students foundations ade trisems cm biase..so slh 1 sbjek yg kau amek dr 3 sbjek, EIS tu lah..

ape yg menarik pasal2 kelas EIS ni?ok jugak la..bgtau info2 yg informative la selain dr silibus course tu..mari aku senaraikan ape yg aku dpt dlm klas tu..

1. Skang ratio engineers to public kt mlesia.. 1 : 312 ..tp utk mlesia nak smpai target developed country, kene ade 200,000 engineers time 2020 dgn rationye 1:100 ..so,byk pluang pekerjaan utk bakal2 engineers sgt byk..woohoo!!

penting ni!!!

2. Board of Engineers Malaysia tu rupe2nye penting wo!!..nnt ko da grad + konvo degree ko,ko kene register kt BEM ni ASAFP & jadi Graduates Engineer.Lepas 3 tahun baru bole amek exam utk jadi Professional Engineer (tp lectrr ckp 4 5 tahun is d most suitable time sbb kite lg ready lepas 4 5 thun tu)..so sape x register kt BEM,die akan dianggap Illegal Engineers..

3. Tapi utk register kt BEM, korang kene lah graduate dari accredited 4-year-engineering-degree-program..kalo x,xbole register kt BEM & be a Illegal Engineers..(uniten got the accreditation ok!!..KLIUC?unfortunately not yet..huhu..)

pon ponteng ni jang!

4. Institution of Engineers Malaysia pon penting jugak..IEM sediekan short courses n byk lg stufs utk engineers so engineers bole tmbahkan ‘bonus attributes points’ deorg dgn pengesahan BEM..kirenye..kronologi die cmni..korang nak dpt lesen kete,masuk driving school.so school tu ajar korang itu ini.At last,kene go through JPJ nak dptkan lesen kete so bole bawak kete kmane je yg korang nak..so..driving school = IEM…..JPJ = BEM….

5. salary utk fresh graduate engineers kt kerajaan, campor elaun bagai sume2 tu, ade la dlm rm2800+- (xbyk mane pon +_+)..tp ssh nak naik lah gaji neh.ikut grade..if kt private company pon lbih kurang starting gaji.tp sng nak naik gajinye.naik 20%..60%..100%..heaven la..gadis keliling pinggang laaa……astaga..ish3..

6. tapi sekaye-kaye engineers, konfem awal2 arkitek lagi kaye sbb salary deorg lg gempak dr engineers..cis..

hm..cmtu lah kirenye info2 yg mnarik yg aku dpt..hehehe..ok jugak la..pandailah Assoc. Prof. Dr. Lariyah saiko2 ktorg dlm klas tu ngn input2 die..buat aku syok2 n bsmangat2 nak jd engineers & buat aku lupekan yg aku da delay 2 tahun in graduating degree aku ni..tp sekejap je la kan aku lupe sume tu..lps tu da ingt blk sume2 neh,hehe,rase looser blk..haha..xpe laa..hadap je la kan..THIS…IS…SPARTAA!!!!

sparta1MADNESS??…THIS…IS…SPARTAA!!!!

sem ni pon sume sbjek yg aku amek sumenye sbjek 4th year..aku neh baru 2nd year..ehehe..kene amek sem ni jugak..sbb nak abeskan degree dlm 3 tahun (++ agreement YTN pon 3 tahon jek)..oleh sbb itu..pandai2lah sape2 yg cgpa hanceng tu rajinkan diri ngko nak stadi..cgpa grad gempak baru petik jari dpt kije(even cgpa bwh 3 pon company2 da bole trime da grads dr UNITEN only)

sekian..

 

nota koklea : aku sembang2 engineer ni cm aku akan jd engineer dlm mse yg terdekat jek!pdhal bertahun lg kot(ngn cgpa gempak)!!..perasaaan…+_+

nota ovum : nak info lebih psl2 BEM & IEM??ade kt www.bem.org.my & http://www.iem.org.my ….harap maklum lah weh..

 

The LEGACY begins..

Posted: 25/04/2009 in Hot Stufs!!

oo yess…setelah bertungkus lumus beberape hari nak carik gitar yg plg ideal & in my range..berjayelah kirenye mendapatkan yang dihajati smenjak 2 3 menjak lepas..girang x kawan2??

legenda

…and let the LEGACY begins….

 

boleh blah x?

strap pon mesti ade lah!!baru rock star!!

 

jauh perjalanan,luas pemandangan..

bau kedai x?

moge2 die akan berbakti kepade tuan die ngn cemerlang..& tuan die pon boleh la main2 sambil berangan2 jadi albert the strokes tu..woohoo!!!

 

nota siku : abes duet aku oh… +_+

yes3..kalo kat rumah,mak slalu2 kemas2 rumah utk kite..skali da jd indie2 n duk rumah sendiri,ade x kite reti nak kemaskan tempat sendri?hehe..

tapi apekan daye, bdk2 skang ni tidak mempedulikan kepentingan cleanliness ini..oh,kenape camgitu yek?Xrase lemas ke kalo hidop dalam tempat2 yg untidy & diryt2?aku,kalo2 xkemas boleh lah pgagahkan lg.kalo smpai kotor,adoi……..cmne la deorg ni boleh blah ngn suasane cmtu kan?disiplin dah letak kmane weh?keh3..membebel le pulee aku ini..

2007 - hostel kliuc

byk brg xblh jd alasan blik bsepah..kohkohkoh!

so nnt smpai ke tue da ade bini branak 2 3 4 pon menten ngn habit main sepok je baju suar n xsapu rumah smpai habok berlonggok cenggitu ke??..tp aku byk buat observations &  ade invented 1 teori ni & da bincang2kan ngn sorang kawan lame(die pon setuju ngn hujahan aku tu)..ienye berbunyi cenggini weyh…laki2 yg jage kebersehan neh,biasenye ade “isteri xrasmi” kt rumah deorg..kua3..betol x?..hehe..

kebersihan amalan bersame!!

hamster pon tau jage kebersehan lah!!

oleh sbb topik ni aku tidak boleh perkatekan sgt sbb nnt terjadik kontroversi,baik aku stop..rumusannye,jagelah kebersihan rumah anda sebaik2nye,jgn le kasik horror weh..

lu piker la sendrik!!

lu piker la sendrik weyh!!

nota usus besar : ape barang kemas2..lepaskan aje sume sudah..baru lelaki sejati!!!

nota usus kecil : jikelau kbersihan tmpat dah dijage,ape lagi kebersihan diri ye x?mst lg tip top!!

nota rectum : i’ve got  no intension to offencing my friends..just another topic to update this sharing is loving..taciiiiing??chill lah!!

Gaye rambot baru needed??

Posted: 17/04/2009 in Hot Stufs!!

Rambut anda mulai panjang?? Anda smakin ade masalah in keeping your hair together with the gaye rambot of yours skang ini??Aku ade cadangan yang bernas utk anda2 diluar sane tentang fesyen2 rambot yg best2..Jadi lets tgk2 stail rambot ape yg best..

first..yg ini..oh..ade siput dok melepak dirambut!!

hm..amacam?..syok atau tidak syok?

 

ataupun korang suke yg ini?mcm gay pon ade ye x?

 oh..agak bagus3

 

lagi..cube try test tgk yg ini pule..mcm pakai topi +_+

hehehe..ini baru rambot!!

 

fesyen yg ke-4 pule,cenggini..begini baru berdisiplin!!

oh..menarik x?

 

ok2..ape kate yg ini?rambut 2 alam..

sesuai utk laki2 & wanita..

 

last cadangan aku,try rambot cam ini..PM spatot buat rambot cm ini!!

ini baru rasmi!!

 

so..itulah sumbangna aku utk korang..wahahahaha..xboleh blah sunggoh mmber aku neh super impose kan muke die masuk dlm gambo lame2 ni..sengal palee..hehehe..rindu same lawak2 bodo ko smenjak f4 lg(wa bukan gay ok!!wa pencinta wanita..oooyesaaa!!) ..hahahaha..

 

nota limpa : bile ntah reunion batch sttj 02/03 akan diadekan..

Vampiric Vampire Stories..

Posted: 14/04/2009 in Hot Stufs!!

haaa.. ni bangse menlantak darah org ni, biase lah, kononnye bangse cenggini jd cenggitu sbb kene geget dek kelawar.. kelawar yg dpt ande tahu, mmg ngisap2 darah lembu, babi, etc.. so,,,da byk da movies pasal deorg, tp yg top dlm hati aku ni, aku rase ade 2 crite.. first, dah tentu la UNDERWORLD

agak selene tp bukan selene

tidak sebegitu best storytellingnye..

 

vampire yg hot!!

vampire bertelagah ngn warewolf!!

 

aku dgr underworld 4 nak kuar lg 2 tahun.xtahu lah kesahihan die ok  ke x..tapi sayangnye underworld rise of the lycans tu jln crite die x sebest yg diharapkan..cis..mane die selene??xde pon dlm rise of the lycans!! nak sgt tgk die berlawan2 dlm tight kulit die tu..sgt la hot!!..kuakuakua..oh kate beckinsale mmg mantap.ade tgk muvie click x?itu lg 1 muvie yg kalo2 peminat2 minah ni nak tgk kemantapan yang mantap!!

 

so, 2nd crite psal vampire yg aku  minat, drama siri HBO yg ade kt cinemax (hbo punye, cinemax yg tyg, xke polik?).. TRUE BLOOD…even just drama, tp jln crite die n showmanship vampire die best woh!! n hero dlm true blood tu, seorg vampire yg berimejkan retro..haaa..retro2 yg syok neh!!..haha..

 

inilah true blood...

veri2 notty leh girl itu..

 

gigi mu..gigi ku jua...

bill compton seorg vampire yg baik ye anak2..

 

hm..nnt aku nak donlod lah crite neh..sbb ape?sbb dlm astro tu, asek potong2 je..byk scene potong, agak2 blue sket, potong.. mende weyh cmtu.. hahahaha… kami da besar2 da.. dah lali dah.. ahahaha..

haih..ni je lah aktvt aku..duk umah tgk tv.. nak g holiday pon xdpt sbb unavailability tukang2 teman.. nsb bk laa cuti nak abes.. ok lah.. antil neks taim..

 

nota perut : dapat kt movie mlesia??..zombi kampung pisang….ahahaha..pathetic..

hm..lame sudah daku x apdet the sharing is loving of mine ni ye x..maklum le..bz bercuti kaaaann..wakakakaka..best3..cuti sem yg boring yet best!!

oh..sgt letih..

ooo..cmni rupenye org tgh bcuti..ooo..cenggitu..

 

aku kt umah tu, asek tgk2 prebiu2 movies hollywood kt 411, 412, 413, 711, 701 tu.. lalu ku tringat2 kt pernyataan sebegini “bgusnye hollywood buat crite2 cenggini..dpt kt mlesia?ape yg nk dibanggekn??” ..hehehe..

buat comparison between PANTAS & GARANG 4 dgn EVOLUSI KL DRIFT je la kan..nak tgelak jugak la gelakkn muvie arahan anak yusop haslam tu..hehehe..ok2, xadil nak compare mvies melayu ngn hollywood..compare ngn mvies indon la..agak2 sape lg bgos?

ni kjap lg ni ade crite baru nak kuar ni..ape ke name die?bohsia:jgn plih jln hitam..adoi..cmtu la crite3 mlesia skang..stereotype muvies..sket2 movie psl2 mat rempit la, romen2 laki pompuan la..klo best xpe lah.ni nak rated sane sini..action pn xsyok..plakon plak, main skendel same2 deorg..wakakakaka..kesian same hans isac dah tkene ngn ke-slut-an erra fazira tu..oppppsss!!

n lagi..crite hantu arahan ahmad idham tu..jgn tegur..trailer mcm best..cm muvie congkak tu lah,trailer best.tp bile tgk trus, adoiyai xbestnye.xtakot lgsg.tkene aku dek trailer die yg best tu.dgn cgi yg sgt kantoi (tp x sekantoi cgi dlm impak maksimam..nak tmuntah!!)..ciss..so utk cite jgn tegur neh, baik aku donlod ye kt tenet..kan?..haha..jahatlah kamu ini..tp itulah die, muvies ahmad idham mmg xde yg sedap pon..btol x?

ape2 pn, sebulan 2bulan 3bulan ni byk movie2 yg syiok2 ah ding dong nak kuar..hollywood la tapi..hehe..

oh..tuffnye kamu..abes bangge la tu??

hantu besii!!

lawak cenggini pon org puteh bole cipte??

decepticon rules!!

 

 

akhir kate!!..support muvie tempatan!!..

blueeekkk…

 

nota dahi 1 : masih menunggu movies melayu yg lain dr yg lain & berkualiti..oooyesaaa!!