Where’s your source?..

Posted: 08/04/2012 in Critics

A thing that runs through my thought all the time..

Not to say that i’m double standard or what not,

but if you post some informations that people are not familiar with,

..especially if its religious related;

DO DO DO state where it (the informations) comes from..what are your sources..

DONT JUST post it there & acting like you’re the smart ass in town..

just the infos absent the source/citation, i tend for not to believe it  no matter what..

get the sources..put the citation..post them together..& then you can talk stuffs okay..

same like political stuffs..u’re saying this people doing shits..bla bla bla..involving mega RM..bla bla bla..rakyat jadi mangsa..but from where are your resources?..you see, neutrals like me, we don’t care any of it..to us, people with power will do anything to maintain in power..& those who are not in power will do anything to get into power..besides, can you please name me a clean government to date?please..

so..remember..state your sources..

it is that simple..

Image

cats doesn't need to practice to be cute as they're ready-made cuties..

1. you’re bad at keeping your promises.. practising not to repeat that shit will never come any good as you are an absolute bloke!

2. you’re so lazy to wake up early & go to work..practising wake up early than the normal time??…naahhh ..sleep is more fun & seductive!

3. you’re practising days & nights to become a guitarist legend…it will be not so (even near to that) if you just not having the needed talent!

4. you’re practising to not to look at hotties (as in girls..amoi..)…hahahaha would that be the greatest loss if you actually achieved it?

5. female practising to become better than male in all aspects..u guys can DREAM ON girls!!HAHAHAHAHA..

lion doesn't need to practice to become a cat as lions are cats!

YEZZZAAA…EVEN DAH 4 BULAN TAK APDET, VIEWS TETAP MASUK DENGAN SELAMBA..

Selamba

ohh…sape yang tak kenal dgn blog serius dek nukilan onefeind kan..mmg dah terkenal 1 semenanjuing..aku pon rajin jugak menelaah blog si freethinker wannabee ni..so ape bende yg aku reviewed kt bawah ni, itulah die ape yg aku pkkan psl blog tersohor tu.

1. byk trend2 perkataan yg obefiend gune yg jadi trend bdk2 lain mcm : fffffffuuuuuuuu…hhhhhggggggghhhhhh…fap fap fap fap…troll…sebenarnye bukan die ni yg start..die serius peniru dari blog mat salleh..pichour.wordpress..@ pichour ni yg tiru obe..@ pichour & obe tiru blog org lain..@ mmg obe yg invented those words..then i trolled you all lah kuakuakuaaaa…

2. byk entries mnganjing malays yg sensitif bile masuk bab freemason/freethinker/dajjal..terlalu byk..smpai pd aku, buat die ni dah nmpak mcm membackup mason2 tu..smpai aku nmpak die ni sebenarnye mmg seorg freethinker sbb nak berlagak cool n not sensitive like typical malays..haha..

3. orait obe the rabun bukan penyokong kerajaan bn..byk je entries yg nganjing bn..tp aku xdpt nk cop die ni supporters nwar brahim n co sbb xde plak mamat ni masukkan entry “serius WINRAR : castor troy aka datuk sri nwar brahim sanjungan kita ditabal menjadi PM!!”..so obe, dah byk ko sharekan pndpt ko psl dunie ni, ape kate ko sharekan pulak pndpt ko psl anwar al-juburi (gelaran yg mat sabu bagi time nwar dlm umno lg) tu weh..besides, can u just name me, is there any kerajaan yg betul2 BERSIH sekarang ni?

4. kononnye aku maleh nak bukak blog mamat ni sbb pd aku, aku xnak bg die kaye dgn mengklik entries die..tp sbb entries die mmg winrar & layak mendapat mega syabas for the effort to be a top-rated writer..make prinsip aku yg lame ni, aku terpakse ketepi kan dan sekarang ni maybe aku dah donate die RM1juta cmtu2 je..shit lah!!

5. aku rase obe kene revised blk laa entries style die..kjap post gmbaq pompuan seksi n then fap fap fap..pehtu post gmbaq org tgh buat haji..x parallel lah..mybe x obvious laaa kan of course..but still..unparellel..not menghormati enuff..itu pendpt aku..so terpulang kt ko laa kan..

6. n yes indon layak kene nganjing sbb they deserved it..tapi xpyh laa kite nak hipokrit sgt kan ngn bubuh “serius INDO : …” kenape kene jage hati indon dgn mereferkan indon2 tu sbg indo?..xkan obe ni mmg referkan indon ni as indo semenjak die ni xbaligh lg?

so itu je lah..xsedar dah panjang dah karangan nay..btw ni 1st entry aku dlm mase brape lame?3 4 bulan?hahaha..n of course my blog is totally way off par with obefiend’s blog..n truthfully, i’ll keep reeding it n will try to reduce the donation amount to him until just 10sen lah..LOL

1. dah banyak kali aku dgr, agama Islam tak menyusahkan & tak memudaratkan umatnye..kan kan?..so..isunye kat sini..ade 2 isu..

first

2. isu first, kite boleh bukak puasa kalu keadaan dah memaksa/darurat..hukumnye harus/wajib le kan..mcm, hari ni terdemam, kene makan ubat, so, bukak pose..mcm2 lagi condition die..& ade 1 contoh condition yg nmpak main2 tp mmg tak main2 pun..

3. antare needs keje aku skang, masuk bilik pade range suhu yg sgt besar..dari sepanas 40 degree C, ke suhu bilik 25 degC, smpai lah ke tahap suhu yg plg ekstrim -10degC..& aktvt msuk & keluar bilik ni akan berlgsg sepanjang time bulan puase ni smpai cukup tahun!!..

4. & of kozzz kalau bermain dgn ambient temperature -10degC ni, buat kite dehydrated sbb environment kering..hence..to counter blk dr dpt viral fever..kene minum air..hm, so, diharuskan tak kalau tgh puase, keje sgt berat, kene minum air & bukak pose?

second

5. next pnye bende yg dah bertahun bermain2 kt benak ni..kite tgk arab2 islam kt negare arab sane punye amalan seharian, cntoh plg simple, sembahyang, deorg solat mcm sgt sambil lewe..kite plak yg kt sini, mcm sgt strict..

6. so aku diajukan dgn ayat yg cmni2, “kite ni bukan islam ke kalau ikut mazhab lain?mazhab lain x islam lah kalau mcm tu?”..dan jugak phrase yg cmni2, “ape kate, ulama2 ambil semua rules2 yang plg ringan dr kesemue mazhab, gabungkan..masih lagi islam bukan?”

7. aku yg aku rase mmg xlyk lg nak jwb 2 soalan tu, duk diam je lah..so ade sape2 yg tau ape solusi utk 2 soalan tu?

8. so itu je lah kot yg aku mau sharing is loving kan..pasal2 bukak pose sbb keje yg blh dianggap ekstrim + dgn aplikasikan aje method dari mazhab lain sbb mazhab lain pn masih lg islam..haishhh..need in depth explanations!!

haihhh mcm2 haluan!!!

10,000 ALREADY!!!

Posted: 23/07/2011 in About Me, Hot Stufs!!

Whoaaa…Sharing Is Loving already received 10,000 entry views..excluding those who just viewed through the homepage!!..for a personal blog that not as big as BLOG SERIUS, CHE DET, etc, this is totally cool..

ohohoho..i still remember when i was initiated to make up this blog in 2009 (alert to sum1 lah kann) as with my thoughts about stuffs also are so many..so Sharing Is Loving becomes handy ‘device’ to me lah..

hm up until now, the entries that keep getting viewed are ’4 Things She Cannot Resist’, ‘badi apee laa yg ade kat whte chicks & big boobs deorg tu?’, ‘Industrial Training (IT) Sony Bangi’, ‘Can stand traffic jam..but cant stand the people in the traffic jam’ & 2 @ 3 others entries..

so..the long term plan is..to make entries that are as attractive as possible lah kan..attractive enough until so many viewers viewing this blog, until any company wanna rent my page space to do their advertisement..hence making me making eaaasy money..just like obefeind..

NOTABLE NOTION

The BPL so-called big-four teams (or perhaps the Lowerpool can be left out already because of their noobness & replaced by City HAHA), was eventually done/ will do their malaysia tour..oh yes MANUTD also came here already in most simple but commanding way..

for arsenal, liverpool and chelsea, tediously, came all the way across the globe with the entire squad..but ManUtd, 2 preseason ago just came here, just bring the BPL cup to the fans plus with a player..retired player, to be precise..

to me that action by manutd is so clever..they dont want to felt left out, but, they just came here..so, they got the champions cup..no matter..just bring up the cup to malaysia!!

"bersahaja"

no hassleness..no tediousness..just act like a commanding-true-champions & let the lowly subjects do the hard work..ahaha..

but, to view it as a neutral, it would be enormous if ManUtd also came down here..a history will be created where ManUtd, Chelsea, Arsenal, Liverpool all preseason-ed in Malaysia..would that be a sight?

champ19ns